För alltid i vårt minne

Till minne av Jan Rydeblad sensei

Jan Rydeblad gick tyvärr bort den 20:e februari. Jan var klubbens förre föreningsledare. Han ledde klubben under hela 90 talet tills han lämnade över ansvaret 2001 till klubbens nuvarande ledare.

Jan var en trevlig och snäll person med stor integritet och ett stort tränarhjärta. Många av dagens aktiva har tränat med Janne och flera av oss hade honom som tränare. Även om det var en del år sedan han slutade att träna så nämns hans namn ofta på träningarna dels när vi tränar och dels när vi pratar om hur viktigt det är att träna sina grundtekniker.

Många av oss kommer också ihåg att det kändes i kroppen när man tränade randori (sparring) med honom, han var hård men omtänksam. Man minns när han spände ögonen i en och hans knogar dök upp framför en. Han var respektingivande.

Jan var en inspirationskälla för mig vilket gjorde att jag fortsatte träna, jag ville bli lika duktig som honom och har försökt att föra vidare det han tyckte var viktigt i sin träning. Jag vet att han har inspirerat många fler än mig.

Jag tror att Jan hade varit stolt över hur klubben har utvecklats och hans minne finns för alltid med oss.

Vila i frid Jan sensei

Klubben valde att skänka en gåva i Jannes namn till Läkare utan gränser.

Leif Kekonius
Shibu-cho