Träna med oss

Börja träna

Börja träna

Shorinji Kempo är en komplett japansk kampkonst som ger dig allsidig träning, kunskaper i självförsvar och ökar både din fysiska och mentala förmåga. Du tränar upp kroppskännedom, fokuseringsförmåga, andningsteknik och avslappning. Shorinji Kempo passar såväl tjejer som killar, oavsett ålder och tidigare träningserfarenhet. I vår förening har vi både barngrupper och vuxengrupp. Barngruppen är 7- 12 år och ungdoms och vuxengruppen är från 13 år. Träningen bedrivs alltid utifrån den enskildes fysiska förmåga. Vi vill att träningen alltid skall vara en utmaning oavsett hur vältränad man är.

Nybörjarintag

Provträna gratis eller kom och titta på träningen om du är nyfiken. Vi är en öppen förening som gärna ser att fler kommer och tränar med oss och vi är noga med att ta väl hand om nybörjare. Under terminens början har vi nybörjarträning som hjälper nya utövare att snabbt komma in i Shorinji Kempo.

Dojon

Träningen hålls tre dagar i veckan i Blackebergsskolans gymnastiksal (sal höger), vilket är en ljus och rymlig lokal med stora fönster och en läktare för de som vill titta på.

Klädsel och utrustning

Vi tränar barfota och i Dogi (vita dräkter), men nybörjare kan använda T-tröja och långbenta träningsbyxor. Vi hjälper dig att köpa Dogi när du har bestämt dig för att fortsätta träna. När du har tränat ett tag kan det även vara bra att införskaffa personliga skydd. Du väljer själv vilka skydd du införskaffar men vi rekommenderar tandskydd, handskar och suspensoar. Smycken och klocka används inte under träningen för att undvika skador på oss själva och andra.