Träningens innehåll

Innan den fysiska träningen påbörjas inleds träningspasset med en kort meditation för att fokusera sinnet. Sedan kommer uppvärmning i form av grundträning eller olika lekfulla övningar i par. När vi är ordentligt varma börjar den tekniska delen av träningen som består av grunder, teknik, olika övningar och randori (sparring). I grundträningen finslipar vi teknikernas beståndsdelar, såsom förflyttningar, slag, sparkar och blockeringar.

Teknikträningen fokuserar på de tekniker som vi har till nästa gradering, men för det mesta tränar vi i blandad grupp där man även får prova på tekniker till andra grader. Teknikerna i Shorinji Kempo omfattar slag, sparkar och självförsvar mot dessa, samt losstagning och nedläggning vid grepp och fasthållning. Under träningen har vi täta byten av träningspartner i syfte att pröva hur tekniker fungerar på olika personer.

Vi avslutar ofta passen med intensiv fysträning, som kan se helt olika ut. Ibland helhetsövningar för att höja pulsen ytterligare, och ibland fokus på specifika kroppsdelar. För de som vill träna mer eller umgås en stund så går det oftast bra att stanna kvar efter passen.