Om Shorinji Kempo

Det långsiktiga syftet med träningen är att bidra till ett bättre samhälle genom att bygga upp starka och rättfärdiga människor som vågar stå upp för sina värderingar.

Träning för alla

 Shorinji Kempo erbjuder varierad träning som kan utövas av alla oavsett kön eller ålder. Personer som kommit olika långt inom Shorinji Kempo tränar tillsammans i samma grupp och hjälper varandra att förbättras både fysiskt och mentalt genom sättet vi coachar och samarbetar. Träningen är mångsidig och vi använder slag, sparkar, armbågar, knän, kast, svep, fasthållningar och punkter i våra tekniker.

Självförsvar

Våra tekniker är utvecklade för att fungera vid ett verkligt angrepp utan regler. De bygger därför på en kombination av snabbhet, balans och smärta med tekniker mot fingrar, strupe, skrev och andra svaga punkter. Under träningen kommer du träna på att vara lugn under stress, öva strategi mot olika typer av motståndare och hitta dina favorittekniker.

Mental och fysisk träning

Hos oss övar du upp din förmåga till koncentration och varje träningspass är byggt för att du ska utvecklas både fysiskt och mentalt. Ett typiskt pass börjar med meditation, fortsätter med uppvärmning, grunder, tekniker, sparring och avslutas med någon form av styrketräning och stretch.

Läs mer om Shorinji Kempo  på vårt förbunds hemsida: Svenska Shorinji Kempoförbundet